Lid worden

Volg je reeds muziekschool en bespeel je al een blaas- of slagwerkinstrument, dan nemen we je graag op in onze muzikale familie. We zijn voornamelijk op zoek naar koperblazers, (melodisch) slagwerk en klarinetten. Ook cello's en contrabassen kunnen aansluiten in ons orkest.

Wij zorgen voor partituren, een uniform en een pupiter voor elke vaste muzikant.

Neem gerust contact op met ons, of spring eens binnen op een concert of tijdens één van onze repetities: elke vrijdagavond van 20.15u tot 22.00u in Gemeenteschool De Notelaar, Knesselarestraat 28, 8730 Oedelem-Beernem (op ca. 10 km van Brugge, West-Vlaanderen).

Onze repetities kunnen jouw vak samenspel, ensembe of groepmusiceren vervangen!

Volg je muziekschool in het Stedelijk Muziekconservatorium te Brugge, de Muziekacademie Aalter, de Muziekacademie Torhout of de Academie MaGo De Poel in Gent?

Dan kan het vak "Samenspel", "Ensemble" of "Groepsmusiceren" (Middelbare en hogere graad; 3e en 4e graad) vervangen worden door onze repetities en concerten! De harmonie fungeert dan als "Alternatieve Leercontext". In het nieuwe decreet Deeltijds KunstOnderwijs wordt deze mogelijkheid gestimuleerd.

Volg je les in een andere muziekschool, vraag dan zeker na in je muziekschool of dit ook bij hen mogelijk is.

Je moet hiervoor aan enkele voorwaarden voldoen:

  • Je hebt een vak samenspel, ensemble of groepsmusiceren in de 3e of 4e graad (Voor Aalter: vanaf 3.2 en hoger).

  • Je komt regelmatig naar onze repetities en concerten, en neemt hier actief aan deel.

  • De harmonie wordt dan je "alternatieve leercontext" en vervangt dus een vak gedurende dit schooljaar.

Uiteraard moet ook de harmonie aan verschillende voorwaarden voldoen, om een goede kwaliteit te waarborgen. Dit betreft oa. niveau van het orkest, diploma's van de dirigent, verzekering, aanwezigheden bijhouden en feedback doorgeven, doorgeven repetitie- en concertdata voor mogelijke evaluatie van de leerling,...

Onze harmonie voldoet aan deze vereisten en heeft ondertussen een samenwerking met 4 academies voor een 10-tal leerlingen.

Ben je geïnteresseerd in onze harmonie als "alternatieve leercontext", neem dan zeker contact met ons op. Of kom naar een repetitie en spreek ons aan.

Elk schooljaar kan dit worden aangevraagd eind juni of in augustus. Dit kan meestal ook nog begin september naar dan moet alles wel heel snel gaan. Je kan ons vrijblijvend contacteren voor meer info. Uiteraard kan je in de loop van een schooljaar ook info inwinnen met het oog op het volgende schooljaar.