Onze Harmonie

De harmonie werd gesticht in 1839 en is daarmee รฉรฉn van de oudste verenigingen van het land. De titel โ€˜Koninklijkeโ€™ kregen we in 1952 en in het jaar 1988 werd de โ€˜Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Oedelemโ€™ een VZW.

Momenteel bestaat ons harmonie-orkest uit een 60-tal spelende leden.

Het doel van de 'muziekmaatschappij' was en is nog steeds om met verschillende muzikanten samen te musiceren. Op die manier wordt er een stuk cultuur naar de mensen gebracht. Door de jaren heen is ook de kwaliteit voortdurend geรซvolueerd van zowel de muzikanten als het muziekaanbod. Dit muziekaanbod brengen we jaarlijks in een 10-tal optredens naar buiten. Enkele hiervan zijn bv. ons lenteconcert, het zomerconcert op de markt, enkele misvieringen en natuurlijk onze novemberconcerten. Het harde werken tijdens de wekelijkse repetities wordt op deze uitvoeringen dubbel en dik beloond door de appreciatie van het publiek.

We repeteren wekelijks op vrijdagavond in Gemeenteschool De Notelaar, Oedelem (Beernem), op ca. 10 km van Brugge (West-Vlaanderen). In ons orkest spelen ook heel wat muzikanten uit de ruime omgeving: Brugge, Beernem, Oostkamp, Knesselare, Zedelgem...

Lees meer over: