Dirigent

Dirigent Geert Baeckelandt

Geert Baeckelandt

Sedert 2007 is Geert Baeckelandt onze vaste dirigent.

Geert Baeckelandt begon zijn muzikale studies aan het stedelijk muziekconservatorium te Brugge. Hij behaalde eerste prijzen klarinet en kamermuziek aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel. Hij verwierf het hoger diploma klarinet met onderscheiding bij prof. Walter Boeykens te Antwerpen en bij prof. Arie Van Lysebeth te Brussel behaalde hij het hoger diploma kamermuziek. Hij vervolmaakte zich bij Hans Rudolf Stalder (specialist in de authentieke uitvoeringspraktijk) te Basel (Zwitserland).

Gedurende drie jaar was Geert actief als solo-klarinet bij de Muziekkapel van de Gidsen. Hij maakte deel uit van het Nieuw-Belgisch Kamerorkest, het kamerorkest I Fiamminghi en de Beethoven academie. Momenteel is hij solist bij het Orkest der Lage Landen. Daarnaast is hij ook nog lid van het houtblaaskwintet Quintessens en het ensemble Nota Bene.

In 1988 werd hij bekroond als Jong Talent van het Festival van Vlaanderen. Hij treedt nog regelmatig op als solist met het Collegium Instrumentale Brugense, I Fiamminghi en Prima la Musica.

Hij fungeert regelmatig als vervanger bij symfonische orkesten als de Filharmonie (Antwerpen), het Nationaal Orkest (Brussel) en het Brabants Orkest (Eindhoven).

Hij is docent aan diverse muziekacademies in Belgiรซ, het Fontys Conservatorium te Tilburg, aan de Internationale Muziekcursus te Vugt, aan de Burg Freistritz Summer Music Course (Oostenrijk) en aan de Acadรฉmie Internationale d'ร‰tรฉ de Wallonie (Libramont).