Dirigent

Pieter Lagacie

Sinds december 2019 is Pieter Lagacie onze dirigent.

Pieter Lagacie studeerde saxofoon bij Nadine Bal (Leuven) en Jean-Yves Fourmeau (Parijs). Hij behaalde er de Master-diploma’s voor saxofoon, specialisatie saxofoon, kamermuziek, specialisatie kamermuziek en hafabra-directie (bij Jan Van der Roost en Edmond Saveniers).

Hij behaalde een MaNaMa-diploma in de richting ‘advanced studies in contemporary art music performance’. Hij volgde masterclasses bij Eugène Rousseau (USA) en Claude Delangle (Frankrijk).

Als saxofonist werd hij laureaat van het “Concours pour Jeunes Saxophonistes” in de superieure afdeling in 2005 en 2007 en werd hij 2° Laureaat van de Internationale saxofoonwedstrijd “Yamaha Sax Contest 2007” in Hamburg.

Pieter speelt als freelance saxofonist mee in verscheidene orkesten en ensembles: het Vlaams Radio Orkest, het Nationaal Orkest van België, DeFilharmonie, De Munt, het Symfonisch Orkest van de Vlaamse Opera, De Koninklijke Militaire Kapel “Johan Willem Friso” (NL), Het Hageland Wind Orchestra, het Spectra ensemble, het Hermes ensemble, het Telos ensemble en het ESE.BE (European Saxophone Ensemble, België).

Van 2003 tot en met 2008 jaar speelde Pieter in het saxofoonkwartet “The Circling Saxes”, waarna hij samen met 3 andere jonge saxofonisten het “CeDeL-kwartet” (winnaar “Concours pour Jeunes Saxophonistes 2009” te Dinant, winnaar van de prestigieuze wedstrijd “The International Saxophone Quartet Contest 2011” te Madrid en laureaat van de wedstrijd “Supernova 2013”) oprichtte en dat momenteel te vinden is op diverse podia in binnen- en buitenland.

Pieter was jaren actief als leerkracht saxofoon in de academies van Dilbeek en Veurne. Op heden is hij directeur van de kunstacademie Dil’arte in Dilbeek.